Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector

Bachelor of Arts

Kan kunst de wereld redden? Misschien niet (meteen), maar kunst helpt wel om die wereld mooier, boeiender en verrassender te maken. Om kunst te maken, hebben we kunstenaars, maar kunst moet je ook verzamelen en tonen, onderhouden en restaureren, duiden, onderwijzen, uitleggen aan een breed publiek. Dat gebeurt vandaag hoe langer hoe professioneler. De rol van kunstwetenschappers wordt dan ook belangrijker in het onderwijs, het onderzoek, de media, de wereld van de conservatie en de vrijetijdsindustrie. De opleiding kunstwetenschappen maakt van jou zo'n volwaardige kunstprofessional.

Naast een ruim en grondig overzicht van de westerse kunstgeschiedenis krijg je historische, archeologische en filosofische opleidingsonderdelen. Die bieden je een ruim kader om kunstwerken in hun tijd en maatschappij te duiden. Uiteraard besteed je ook veel aandacht aan de kritische en analytische methode die je in je eigen kunsthistorisch onderzoek zult gebruiken. Bovendien vervolmaak je in de derde opleidingsfase je basispakket door te kiezen voor een specialisatie in roerend erfgoed en museologie, architectuur, of kunstkritiek.

Begeleide zelfstudie staat centraal in de opleiding, die een mix van feitenkennis en methodologie biedt. Daarbij worden verscheidene werkvormen gebruikt: hoorcolleges, seminaries, papers, excursies en didactische software.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Kunstwetenschappen
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Oude Markt 13
3000 Leuven