Maritiem Officier

HZ University of Applied Sciences

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Je vindt schepen fantastisch. Of ze nu op zee varen of aan wal liggen. Het lijkt je geweldig om een schip te runnen en te onderhouden. Met de opleiding Maritiem Officier leer je er alles over. De studie Maritiem Officier bereidt jou voor op een uitdagende carrière op zee of aan wal. Je leert tijdens de opleiding hoe je een schip moet runnen en onderhouden, navigeren, laden en lossen. En dit alles onder veilige omstandigheden die het milieu ontzien. Je gaat om met de nieuwste apparatuur aan boord en er is aandacht voor de zorg voor de bemanning. Ben jij klaar met je studie, dan kun je gaan varen bij diverse rederijen of kiezen voor een functie aan wal. Maak je vooral geen zorgen om het vinden van een baan. Programma De voltijdopleiding Maritiem Officier duurt vier jaar. Al vanaf het eerste jaar duik je in de materie. Je richt je op scheepsmanagement, navigatie, schip en technologie. In het tweede jaar verdiep je je nog meer in de vakgebieden en volg je een aantal modules als gezagvoeren, veiligheidstraining en waterzuivering. Het derde jaar bepaal je welke richting je op wilt. Kies voor de major Stuurman, Scheepswerktuigkundige of Maritiem Officier. Je loopt een half jaar stage op een zeegaand schip. In het vierd

Toelatingseisen

C&M
met Natuurkunde en Wiskunde B
E&M
met Natuurkunde en Wiskunde B
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Natuurkunde en Wiskunde B
E&M
met Natuurkunde
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
N&T
Volledig toelaatbaar
Bezit van een geneeskundige verklaring, waaruit blijkt dat betrokkene medisch geschikt is voor de uitoefening van het beroep waarop de opleiding voorbereidt.

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Maritiem Officier
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2 8.7 -0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.1 7.7 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 7.4 0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.7 7.5 1.2
Totaalscore
7.9    
Toon meer

Adres:
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen