Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Bij de opleiding Mens en Techniek leer je hoe je slimme innovaties verzint, ontwerpt of inzet om de grote uitdagingen in de zorg aan te pakken. Zo draag je bij aan de gezondheid van mensen. Het ziekenhuis vraagt jou om een slimme oplossing te verzinnen zodat patiënten 's nachts beter slapen. Voor een thuiszorgorganisatie zoek je uit of patiënten met diabetes baat hebben bij een glucosesensor. Als gezondheidszorgtechnoloog ben je van grote waarde voor zorgprofessionals, managers en ontwikkelaars. En de mensen waar je het uiteindelijk voor doet: cliënten en patiënten. Je helpt de zorg slimmer te maken door bijvoorbeeld de inzet van technologie. Misschien kan een cliënt langer thuis wonen door jouw hulp, of maak je het werk van verpleegkundigen makkelijker. Bij de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie ontwikkel je een brede kennis op het gebied van gezondheidskunde, technologie, bedrijfskunde en communicatie. Je verdiept je in verschillende ziektebeelden, leert hoe je presenteert, adviseert en samenwerkt, en ontdekt hoe organisaties in de zorg werken. Ook maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën. Daarna kies je voor de advies- of ontwerpkant, of je doet beide. Als adviseur schrijf je een implementatieplan of help je organisaties om zorgtechnologieën effectief in te zetten. Word je ontwerper, dan bedenk en ontwikkel je zorginnovaties. Na je studie

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Mens en Techniek
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7.5 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.6 7.7 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8 7.6 0.2
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda