Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Hoe ga je om met (talige) diversiteit? Hoe geven minderheden vorm aan sociale ontwikkelingen? Vraagt de discussie over inclusie en diversiteit om nieuwe leiderschapsvaardigheden? Local roots, global outlookMeer dan ooit zijn onze scholen, bedrijven en organisaties divers, en toekomstige leiders in het onderwijs, het bedrijfsleven, de politiek en andere velden moeten om kunnen gaan met deze diversiteit: ze hebben diversiteitsmanagement vaardigheden nodig.Ons BA programma Minorities & Multilingualism leidt je op om zo’n diversiteitsmanager te worden. Je leert over de talen, culturen, geschiedenis, en politiek van etnolinguistische minderheden in de wereld. Daarnaast leer je ook hoe je onderzoek doet naar thema’s rondom minderheden en meertaligheid.Ons driejarig programma bestaat uit een diverse combinatie van cursussen in de taalkunde, politieke en culturele geschiedenis, en sociale wetenschappen. In al deze cursussen komen diverse onderwerpen aan bod: minderheden, migratie, diversiteitsmanagement, en meertaligheid. Je kunt er ook voor kiezen om de regionale Friese taal te leren, die vaak als case-study in de colleges wordt gebruikt.Je leert deze onderwerpen gedegen te onderzoeken en hier kritisch op te reflecteren. Daarnaast word je bekwaam in het bedenken van oplossingen, het geven van aanbevelingen en het schrijven van beleidsadvies dat organisaties en gemeenschappen kan helpe

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Minorities & Multilingualism
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen