Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Bedrijfseconomie

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Hoe zit een onderneming in elkaar? Hoe breng je een product op de markt? Wat heb je nodig om een bedrijf succesvol te maken? Dit zijn vragen die een leraar bedrijfseconomie graag beantwoordt. Als docent economie bereid je de volgende generatie voor op de economische samenleving. Het is daarom belangrijk dat je genoeg kennis hebt opgebouwd. In de 1ste fase van de opleiding leg je een brede basis in de algemene economie en bedrijfseconomie. In de hoofdfase van de opleiding verdiep je je verder in bedrijfseconomische economie met vakken als boekhouden II, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de Rotterdamse regio. Het is belangrijk dat je weet hoe je voor de klas moet staan, hoe je een les voorbereidt en hoe je je leerlingen motiveert. Dit leer je bij de lessen in vakdidactiek. Tenslotte gaat een groot deel van de opleiding over het beroep van docent en de vaardigheden die daarmee samenhangen. Al snel in de opleiding pas je je kennis in de toe bij je stageschool. Je loopt namelijk vanaf jaar 1 al stage en gedurende de opleiding sta je steeds meer voor de klas. In de vernieuwde opzet van deze deeltijdopleiding kun je je bevoegdheid halen in 2 jaar, dit is afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding(en). Met een intakegesprek bepaal je hoe lang de opleiding voor jou gaat duren.

Toelatingseisen

C&M
met Economie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
C&M
met Economie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Bedrijfseconomie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.2 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8 7.5 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.6 7.9 0.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.4 0.1
Totaalscore
8.1    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam