Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II

Fontys Hogescholen

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Als leraar sta je aan de basis van een nieuwe generatie vakgenoten. In de huidige maatschappij wordt steeds meer tijd aan gezonde en gevarieerde voeding besteed. Om goed op deze ontwikkelingen binnen de foodsector in te kunnen spelen, zijn er vakmensen nodig die de nieuwe specialisaties beheersen en leraren Consumptieve Techniek die hun kennis kunnen delen. Ben jij werkzaam in de horeca of in de bakkerijsector en wil jij je kennis delen met een volgende generatie vakgenoten? In de opleiding Leraar Consumptieve Techniek leer je welke variatie aan lesmethoden je kunt toepassen zodat de leerstof voor je leerlingen begrijpelijk en boeiend is. In een uitgebalanceerd en uitdagend programma worden de educatieve en didactische thema’s ruim belicht. Met deze kennis en vaardigheden sta je sterker voor een groep of voor de klas. De opleiding wordt flexibel aangeboden. Samen met jouw studiecoach stippel je de optimale leerroute uit afhankelijk van je loopbaanperspectief, huidige werkcontext, tijd en motivatie. Flexibel studeren is voor de professional die graag bepaalt waar, wat en wanneer hij studeert. Zo kun je succesvol zijn in het combineren van je studie met je werk en je privé-leven.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4 8.3 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.6 7.4 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 7.7 0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7 7.4 -0.4
Totaalscore
7.1    
Toon meer

Adres:
Rachelsmolen 1
5612 MA Eindhoven