Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Economie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen locatie Nijmegen

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Van huishoudboekje tot werkloosheid: alles is economie. Heb jij feeling met economische vraagstukken en sta je te springen om je hier nog meer in te verdiepen? Dan past de opleiding Leraar Economie bij je. De Lerarenopleiding Economie draait om vakinhoud en didactiek. Oftewel: je leert alles over algemene economie en bedrijfseconomie én je ontdekt hoe je deze kennis op een doeltreffende manier overdraagt. Hoe bouw je een les op? Hoe ontwikkelen leerlingen zich? Hoe leg je iets uit? Theorie en praktijk gaan hand in hand tijdens de opleiding docent Economie. Of je nu graag met je neus in de boeken zit of voor de klas wilt staan: de studie biedt voor ieder wat wils. Tijdens verschillende stages sta je voor de klas en ervaar je het vak in de praktijk. Je weet precies wat je iedere periode te wachten staat en wat er van jou verwacht wordt. Je leert: * veel over de aspecten van algemene- en bedrijfseconomie; * duidelijk en gestructureerd lesgeven; * omgaan met kinderen met veelzijdige problematiek; * leerlingen stimuleren en motiveren; * communiceren met ouders en samenwerken met collega's; * meedenken over onderwijsontwikkeling. Lees op de weblog www.leraarworden.com de ervaringen van onze (oud-)studenten en stel ook je vragen!

Toelatingseisen

C&M
met Economie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
C&M
met Economie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Economie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.5 8.4 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.1 8.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.1 8.2 -0.1
Totaalscore
8.3    
Toon meer

Adres:
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen