Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Nederlands

Fontys Hogescholen

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Een leraar Nederlands doet veel meer dan leerlingen de Nederlandse taal bijbrengen. Natuurlijk legt u uw leerlingen uit hoe het zit met grammatica. En probeert u ze de liefde voor de Nederlandse literatuur, films en andere culturele vormen bij te brengen. Maar u bent ook degene die weet hoe (jonge) mensen communiceren in een kleurrijke samenleving. U kent de jongerentaal. U weet wat jongeren graag lezen en welke films ze zien. U houdt ervan met jonge mensen om te gaan. De leerlingen werken in hun eigen tempo en op hun eigen niveau aan studietaken. Als leraar Nederlands begeleidt u hen met behulp van diverse media. Van de aloude lesboeken tot en met internet. Maar het belangrijkste gereedschap bent u zelf. Tijdens de opleiding leert u verschillende manieren van lesgeven. Zodat u elke leerling weet te boeien. U bent altijd op zoek naar nieuwe kennis en vaardigheden. En naar nieuwe mogelijkheden om dat op uw leerlingen over te brengen. De tweedegraads lerarenopleiding Nederlands staat officieel geregistreerd als bacheloropleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Nederlands.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Nederlands
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.2 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.1 7.9 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 7.6 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8 7.4 0.4
Totaalscore
7.7    
Toon meer

Adres:
Prof. Goossenslaan 1
5022 DM Tilburg