Opleiding tot Verpleegkundige

Fontys Hogescholen

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Elke patiënt of cliënt is anders. Leeftijd, culturele en sociale achtergrond, maar ook de psychische en lichamelijke gesteldheid spelen allemaal een rol. De kwaliteit van de zorg moet echter voor iedereen even hoog zijn. Als hbo-verpleegkundige organiseer je de complete zorg en voer je de regie in complexe zorgsituaties. Je voert overleg, geeft advies en maakt afspraken over de vereiste verpleegkundige zorg. Dat doe je creatief, professioneel, methodisch en kritisch. Je werkt heel zelfstandig en werkt tegelijk nauw samen met collega's en met andere instellingen. Uiteraard alles zoveel mogelijk in samenspraak met de zorgvrager, de patiënt dus. Want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Een belangrijke taak van de verpleegkundige is het constant verbeteren van de patiëntenzorg. Dat doe je op basis van onderzoek, op basis van ervaringen van patiënten of van uw collega's. Je bent dus niet alleen bezig met standaard handelingen, maar draagt daadwerkelijk bij aan verbeteringen en veranderingen. De opleiding Verpleegkunde staat officieel geregistreerd als bacheloropleiding tot verpleegkundige.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot Verpleegkundige
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.3 7.9 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7 7.5 -0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.5 7.3 -0.8
Totaalscore
6.1    
Toon meer

Adres:
Prof. Goossenslaan 1
5022 DM Tilburg

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00