Opleiding tot Verpleegkundige

Zuyd Hogeschool

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Verpleegkunde is veel meer dan iemand verzorgen. Van een hbo-verpleegkundige wordt veel meer verwacht. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat de patiënt de juiste zorg krijgt. Je bekijkt wat de patiënt nodig heeft en hoe je dit kunt regelen. In de opleiding leer je daarom niet alleen hoe je zorg geeft, maar ook hoe je zorg plant, organiseert en coördineert. Wat leer je? Je krijgt geen les in vakken, maar volgt colleges en werkt in groepjes opdrachten uit. Daarvoor bestudeer je bijvoorbeeld: * Anatomie en fysiologie: bouw en werking van het lichaam. * Pathologie: veranderingen in het lichaam door ziekte. * Verpleegkundig rekenen: berekening van bijvoorbeeld de druppelsnelheid van een infuus of een dosis medicatie. * Communicatieve vaardigheden: met simulatiepatiënten oefen je gesprekstechnieken. * Vaardigheden: wondverzorging of het geven van injecties.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot Verpleegkundige
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.8 8.1 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.6 7.6 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.5 7.6 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3 7.4 -0.1
Totaalscore
7.1    
Toon meer

Adres:
Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ Heerlen

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00