Opleiding tot Verpleegkundige

Fontys Hogescholen

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wij bieden een volwaardige hbo-opleiding Verpleegkunde waarbij je naast algemene verpleegkundige kennis ook de mogelijkheid krijgt je te verdiepen in de specifieke context waarin jij werkzaam bent. De opleiding stemt leren en werken goed op elkaar af, waardoor je echt aan de slag kunt als hbo-verpleegkundige. De eerste 2 jaar volg je de opleiding in deeltijd zodat je een gedegen basis krijgt waardoor het leren en werken vanaf leerjaar 3 goed te combineren is. Mbo-verpleegkundigen volgen een verkort traject. De opleiding duurt in totaal 4 jaar. In het derde en vierde jaar ga je voor minimaal 24 uur aan de slag in een zorginstelling en er is een contract tussen jouw werkgever, Fontys en jou als student. Ben je al mbo-verpleegkundige dan kun je instromen in het duale programma. De opleiding duurt dan 2,5 jaar. Ook dan heb je een contract en werk je minimaal 24 uur.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 55

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot Verpleegkundige
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.6 7.9 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.5 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.6 7.7 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.1 7.3 -0.2
Totaalscore
7    
Toon meer

Adres:
Rachelsmolen 1
5612 MA Eindhoven

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00