Opleiding voor Ergotherapie

Zuyd Hogeschool

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Als ergotherapeut help je mensen die door een ziekte of handicap gewone, dagelijkse dingen niet meer kunnen. Je bespreekt wat er aan de hand is en zoekt naar een oplossing. Je bedenkt aangepast keuken- of schrijfgerei, geeft training in bijvoorbeeld wassen of aankleden, of vraagt hulpmaterialen zoals een rolstoel aan. Je houdt je als ergotherapeut dus niet bezig met zorg. Je leert hoe je cliënten adviseert, traint en coacht. Je moet goed kunnen luisteren en creatieve oplossingen bedenken zodat de persoon weer zelfstandig zijn dingen kan doen. Thuis, op het werk, op school of in de vrije tijd. Als ergotherapeut heb je een mix van kennis en vaardigheden nodig. Je leert hoe je via observeren en gesprekken een beeld krijgt van de problemen van een cliënt. Daarvoor moet je weten hoe het menselijk lichaam werkt, maar ook hoe mensen denken en hoe je hen anders naar hun problemen kunt laten kijken. Daarna zoek je samen met je cliënt naar oplossingen. Soms gaat het om oefenen van vaardigheden. In andere gevallen regel je voorzieningen of hulpmiddelen. Of het gaat om een combinatie van oplossingen. Soms komt er ook technologie aan te pas: welke hulpmiddelen zijn er en hoe kun je deze aanpassen? Je moet ook weten van welke wetten en regelingen je gebruik kunt maken om je cliënt te helpen. Als je hebt onderzocht hoe je je cliënt gaat helpen, moet je dit over

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding voor Ergotherapie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7 8.4 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.4 7.5 0.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 7.3 0.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.9 7.2 0.7
Totaalscore
8.3    
Toon meer

Adres:
Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ Heerlen