Sociaal Financiële Dienstverlening

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Zie jij dagelijks in je werk hoe ingrijpend de gevolgen van financiële problemen zijn? Van de negatieve impact op de gezondheid van mensen, tot belemmering van het sociale leven? Als professional weet je, als mensen financiële problemen hebben, dan is er vaak meer aan de hand. Aan jou de taak om deze te herkennen en te doorzien. Waar sociale problemen en de financiële kant van de zaak nu nog vaak los van elkaar worden gezien, zit de kracht van deze tweejarige Associate degree in deeltijd 'm juist in de aanpak van het totaal. Jij leert hoe je sociaal-financiële problemen signaleert en hoe je ze samen met jouw cliënt aanpakt. Ook leer je meer over stress-sensitieve dienstverlening, wet- en regelgeving, finance, juridisch schrijven, budgetcoaching, ethiek en ontwikkelingspsychologie. Daarnaast kijk je naar actuele trends in de samenleving en waarom sommige mensen extra risico lopen om in de financiële problemen te raken. Uiteindelijk maak je mensen weer zelfredzaam en draag je bij aan de oplossing van een groeiend maatschappelijk probleem: de schuldenproblematiek. Na de opleiding kun je onder andere aan de slag als budgetconsulent, schuldregelaar, medewerker bij een sociaal wijkteam of sociale huurincasse of zelfs als (beschermings)bewindvoerder. Je volgt deze Ad in combinatie met de (beroeps)praktijk. Dit kan je eigen baan zijn, een stageplek of vrijwilligerswerk.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Sociaal Financiële Dienstverlening
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7 7.1 -0.1
Deze opleiding
Sociaal Financiële Dienstverlening
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.1 0.1
Toon meer

Adres:
Campus 2
8017 CA Zwolle

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Rotterdam - Rotterdam

mei
1
2024
Voorlichting Ad Sociaal Financiële Dienstverlening (deeltijd)
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:00