Niveau
Graad
Vorm
Sector
In deze master verdiep en verbreed je de kennis die je op hebt gedaan in de bachelor. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en mag steeds complexere behandelingen uitvoeren.
In het eerste jaar van de master leer je complexe tandheelkundige problemen te behandelen. Ook bestudeer je de behandeling van specifieke groepen patiënten zoals ouderen, kinderen en mensen met angst.
In de kliniek van Tandheelkunde werk je in teams die zijn samengesteld uit studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Gedurende het jaar krijg je steeds meer verantwoordelijkheden bij het behandelen van patiënten. Aan het eind van de opleiding heb je niet alleen geleerd om samen te werken, maar kun je ook de zorg van patiënten met complexe problemen op je nemen.
In het tweede jaar loop je coschappen. Je doet een stage op de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het UMCG, of in een van de ziekenhuizen in Leeuwarden of Zwolle.
Verder loop je stage bij een orthodontiepraktijk en op de polikliniek van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde in Groningen. Ook voer je een wetenschappelijk onderzoek uit. Op basis daarvan schrijf je een scriptie.
In je tweede jaar maak je een keuze uit verschillende thema's. Je verdiept je bijvoorbeeld in de parodontologie, kaakchirurgie of in de behandeling van oudere patiënten. Een deel van de vakken kun je in het buitenland volgen.

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Tandheelkunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4 8.1 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.9 7.3 0.6
Deze opleiding
Tandheelkunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 7.5 0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 7.2 0.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8 7.1 0.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.8 7.3 0.5
Toon meer

Adres:
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Deze instellingen hebben ook een open dag

Universiteit van Amsterdam - Amsterdam

apr
1-30
2024
UvA Minormaand
Locatie:
Tijd: 9:00 - 18:00

Universiteit van Amsterdam - Amsterdam

nov
4-8
2024
UvA Masterweek
Locatie:
Tijd: 10:00 - 18:00