Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De Academie voor Theater en Dans heeft in totaal 15 opleidingen (afstudeerrichtingen) in het werkveld binnen theater en dans. Theateropleidingen: Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie ATKA , Mime Opleiding, Regie Opleiding, Theaterdocent Voltijds, Theaterdocent Verkort, Scenografie, Design & Technologie, Technische Productie - Associate degree , Productie Podiumkunsten.  Het zeer uiteenlopende aanbod van opleidingen, zowel op het podium als achter de schermen op het gebied van dans en theater, bereidt studenten optimaal voor op de beroepspraktijk. De Academie voor Theater en Dans creëert een klimaat waarbinnen (zelf)kritisch vermogen, zelfstandigheid en artistieke vrijheid centraal staan. Het gebouw van de Academie voor Theater en Dans midden in het levendige centrum van Amsterdam, is speciaal ontworpen voor theateronderwijs, en beschikt onder andere over een grote theaterzaal, een danstheater en diverse try-outstudio’s. Als je gaat voor de glamour die rond het vak hangt, kun je bedrogen uitkomen. De beroepen van acteur, theatermaker of docent vragen om een sterke mentale en fysieke gesteldheid, en kiezen voor een beroep binnen het theater betekent ook kiezen voor een manier van leven. Talent is een voorwaarde, maar je moet het vooral ook heel erg graag willen.

Toelatingseisen

Technische en fysieke vaardigheid die blijkt uit: dramatische technieken, onderverdeeld in ritme, klank, detail, articulatie, coördinatie, beweging, vermogen tot transformeren en schakelen; vermogen tot concentratie, inleving, gevoelsuiting en observatie. Artistieke aanleg die blijkt uit: creativiteit, inlevingsvermogen, transformeren en samenspel; zelfacceptatie en authenticiteit, verbeelding en fantasie, verbeelde werkelijkheid en geloofwaardig personage; klank- en tekstgevoeligheid, muzikaliteit; originaliteit bij improvisatie en presentatie

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 24
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 60

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Theater
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.7 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.3 8.2 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.2 7.9 0.3
Totaalscore
8.6    
Toon meer

Adres:
Jodenbreestraat 3
1001 MH Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

HKU - Utrecht

29
sep
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

11
okt
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

26
nov
Open dag HKU
Locatie:
Tijd: -