Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector

Een landmeter? Is dat niet iemand die in een fluo hesje langs de weg staat? Klopt, maar landmeters zijn zo veel meer. Ze zijn gespecialiseerd in bouwkunde én recht. En ze steken vooral graag de handen uit de mouwen: digitaal ontwerpen, terreinen in kaart brengen, data verzamelen en analyseren. Hierbij gebruiken ze uiteraard hoogtechnologische meettechnieken: waterpassing, one-man-totalstations, scanners, drones. Klinkt indrukwekkend? Dat is het ook!

IETS VOOR JOU?

Van 9 tot 5 op kantoor zitten, is niets voor jou. Je staat te trappelen om erop uit te trekken voor terreinwerk. Om nauwkeurige metingen uit te voeren, beschik je natuurlijk over wat geduld. En berekeningen en formules schrikken je best niet af. Dat heeft allemaal zijn praktisch nut, want jouw werk vormt straks de fundering van een innovatief vastgoedproject of complexe infrastructuurwerken.

WAT LEER JE?

  • Een flinke basis recht en bouwkunde
  • Je verdiept je in meettechnieken voor terreinen en gebouwen, en leert de data verwerken en visualiseren.
  • Een dosis wiskunde voor alle berekeningen
  • De theorie leer je meteen omzetten in de praktijk.

WIE WORD JE?

Als landmeter ben je de eerste schakel bij vastgoedprojecten of stedenbouwkundige werken. Je meet terreinen en gebouwen op, brengt de omgeving in kaart en maakt de ontwerpen en uitvoeringsplannen voor verkavelingen of andere aanvragen. Bij de opstart van een werf zet jij de ontwerpen uit op het terrein en voer je controlemetingen uit. Hightech-meetapparatuur zijn je onmisbare gadgets: one-man totaalstations, laserscanners en drones voor luchtfotogrammetrie.

Als landmeter-expert kan je ingeschakeld worden om metingsplannen op te maken bij verkoop van of wijzigingen aan grondeigendommen. En je treedt op bij de afpaling van de eigendomsgrenzen. Wist je dat je als landmeter-expert ook vastgoedexpert bent en objectief advies kan verlenen rond vastgoed, waardebepalingen en plaatsbeschrijvingen?

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Vastgoed - Landmeten
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen