Voeding en Diëtetiek

Hogeschool van Amsterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Tijdens de vierjarige opleiding Voeding en Diëtetiek ontdek je de wereld van voeding en voedsel. Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf het eerste jaar in en met de praktijk. In het eerste jaar van Voeding en Diëtetiek volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat jij wilt worden. Denk aan leefstijlcoach, diëtist, foodblogger of productdesigner van duurzame en gezonde voedingsmiddelen. Vanaf jaar 2 werk je aan de vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Je volgt een flexibel studieprogramma dat past bij jouw interesses en wensen. Een ontwikkelingscoach ondersteunt je bij het samenstellen van jouw eigen studieprogramma. Kijk voor een volledige en up-to-date beschrijving van deze opleiding op: https://hva.nl/vd

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Voeding en Diëtetiek
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.8 8 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5 7 0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 6.9 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.8 7 -0.2
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam