Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Vorm
Sector

Verwacht je in deze opleiding Voedings- en Dieetkunde aan een erg gevarieerd programma. Je vakkenpakket is de optelsom van toegepaste wetenschappen, voedingswetenschap en persoonlijke vaardigheden. Deze drie domeinen zal je straks nodig hebben in je professionele leven als diëtist of voedingsdeskundige. De vele praktijkervaring en projecten, al vanaf het eerste jaar, stomen je klaar voor het werkveld.


IETS VOOR JOU?


Jij wil van gezonde voeding je beroep maken. en wordt er enthousiast van om anderen aan een meer evenwichtige levensstijl te helpen. Jij wil de voedingsfabeltjes en -mythes kunnen onderscheiden van de gezonde waarheid. Toekomstige ouders advies geven over voeding tijdens de zwangerschap, een specifiek medisch dieet uitdokteren, binnen een vooropgesteld budget puzzelen met gezonde en gevarieerde menu’s voor een bedrijfsrestaurant … overal waar over voeding wordt gesproken, kan jij je stem laten horen.


WAT LEER JE?



  • Alles over voeding en gezondheid: van de kleinste voedingsstoffen over industriële voedingsmiddelenproductie tot specifieke medische diëten

  • Een flinke portie chemie, microbiologie en biomedische kennis

  • De theorie zet je meteen om in praktijk via projecten, labo's en contact met het werkveld.

  • De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en leert je kritisch denken en handelen.

  • Soft skills zoals communiceren, samenwerken, rapporteren



WIE WORD JE?


Als afgestuurd diëtist-voedingsdeskundige zit je in een goede positie op de arbeidsmarkt. Wist je dat je de beschermde titel van diëtist enkel officieel mag gebruiken met een bachelordiploma Voedings- en Dieetkunde? Jouw wetenschappelijk onderbouwde kennis en advies is welkom in verschillende sectoren. Zo kan je in een ziekenhuis of zorginstelling patiënten met individuele voedingsbehoeftes begeleiden. Misschien sta je straks in voor de kwaliteitsbewaking voor een voedingswarenproducent of stuur je bij een cateringbedrijf de grootkeuken aan? Of je werkt mee aan een nieuwe campagne rond gezonde voeding.


Toelatingseisen


Adres:
Kronenburgstraat 47
2000 Antwerpen