Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De opleiding Design heeft 3 studierichtingen. Na het gezamenlijke eerste semester stroom je door naar Photography, Film & the Digital, New Design & Attitudes of Illustrated & Animated Storytelling. Bij St. Joost School of Art & Design ontwikkel je je tot een kunstenaar met een relevante, duurzame aansluiting bij de beroepspraktijk. Jij en jouw leervragen staan centraal in het programma. Je start je opleiding Design in een brede propedeuse. Het eerste semester zit je met studenten van alle studies samen. In het tweede semester kies je een studierichting. In de studie Illustrated & Animated Storytelling leer je te vertellen in beelden. Je experimenteert met verschillende verhaalvormen en- technieken. En ontdekt wie jij als illustrator en/of animator bent en waar je kracht ligt. In de studie Photography, Film & the Digital onderzoek en verbeeld je de wereld van vandaag. Je ontdekt de kracht van cameravoering, montage, geluid en interactie. En scherpt je identiteit als fotograaf en/of filmmaker aan. In de studie New Design & Attitudes geef je vorm aan de wereld in woord en beeld. Je verkent mogelijkheden om met je ontwerp mensen in beweging te brengen. Jouw identiteit als ontwerper en een ondernemende houding staat centraal. Illustrated & Animated Storytelling en New Design & Attitudes studeren kan in Breda of 's-Hertogenbosch. Photography, Film & the Digital in Breda.

Toelatingseisen

Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Vormgeving
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.9 8.4 0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7 7.5 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.5 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.2 7.8 0.4
Totaalscore
7.6    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

Deze instellingen hebben ook een open dag

HKU - Utrecht

29
sep
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

11
okt
Meeloopdag Kunst en Economie
Locatie:
Tijd: 11:00 - 13:00

HKU - Utrecht

26
nov
Open dag HKU
Locatie:
Tijd: -