Agrotechnologie

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Agrotechnologie. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Agrotechnologie kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bachelorstudie Agrotechnologie is gericht op technologie voor het duurzaam produceren van voedsel en agrarische producten. Je krijgt te maken met het verwerken van producten: de kringloop moet veilig en milieuvriendelijk verlopen. Je houdt je bezig met een vraag als: hoe maak ik een uitgebalanceerd technologisch ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met zaken als veiligheid, budget en duurzaamheid?

Toelatingseisen

C&M
met Natuurkunde en Wiskunde B en (Scheikunde of Biologie)
E&M
met Natuurkunde en Wiskunde B en (Scheikunde of Biologie)
N&G
met Natuurkunde
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.9
Aantal eerstejaars studenten
54
Eerstejaars vrouw (%)
13 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Techniek | Wageningen

Agrotechnologie

Wageningen University & Research, Wageningen