Cultureel Erfgoed

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Cultureel Erfgoed. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Cultureel Erfgoed kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Cultureel Erfgoed leidt op tot een functie binnen een museum of een andere erfgoedinstelling. Je leert veel over de samenwerking tussen mensen die aan een museum verbonden zijn, zoals conservators, restauratoren, tentoonstellingsvormgevers en informatiemanagers.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.9
Aantal eerstejaars studenten
197
Gemiddeld aantal werkuur per week
31.3
Gemiddelde maandsalaris
1700
Baankans binnen vakgebied (%)
55 %
Eerstejaars vrouw (%)
73.6 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
21.7 %
Tevredenheid studiekeuze (%)
65.7 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Kunst en Cultuur | Amsterdam

Cultureel Erfgoed

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam