Economics of Public Policy and Management

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Economics of Public Policy and Management. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Economics of Public Policy and Management kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire masterstudie Economics and Social Science is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op de complexe wisselwerking tussen burger en overheid binnen de moderne verzorgingsstaat. 'Eenvoudige' economische modellen slagen er niet in het gedrag van burger en overheid in een moderne verzorgingsstaat met hoog opgeleide, geëmancipeerde en sterk geïndividualiseerde burgers en veranderende patronen van solidariteit volledig te verklaren. De inzichten uit de sociale wetenschappen bieden daarop een belangrijke aanvulling.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.9
Aantal eerstejaars studenten
42
Eerstejaars vrouw (%)
38.1 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | Economie en Bedrijf | Utrecht

Economics of Public Policy and Management

Universiteit Utrecht, Utrecht

Open dagen bij deze studie

Universiteit Utrecht - Utrecht

1
okt
Meeloopdagen Culturele Antropologie
Locatie:
Tijd: -

Universiteit Utrecht - Utrecht

18
nov
Bachelor Open Dag Universiteit Utrecht
Locatie:
Tijd: -

Universiteit Utrecht - Utrecht

19
nov
Bachelor Open Dag Universiteit Utrecht
Locatie:
Tijd: -