Environmental Sciences

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Environmental Sciences. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Environmental Sciences kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bachelorstudie Environmental Sciences is gericht op een duurzaam milieubeheer, op regionaal en mondiaal niveau. Je leert de kwaliteit van het milieu onderzoeken en die te verbeteren. Ook ben je op de hoogte van regelgeving en heb je inzicht in financiële en technologische mogelijkheden voor milieuverbetering. Je moet kunnen omgaan met de ? vaak tegenstrijdige ? belangen van betrokkenen.

Toelatingseisen

C&M
met Natuurkunde en Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
met Natuurkunde en Scheikunde
N&G
met Natuurkunde
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.9
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
6.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.8
Aantal eerstejaars studenten
83
Eerstejaars vrouw (%)
56.6 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Aarde en Milieu | Wageningen

Environmental Sciences

Wageningen University & Research, Wageningen