European Master of Food Science, Technology and Nutrition (Erasmus Mundus)

Niveau
Graad
Sector

The aim of this joint Erasmus Mundus master's programme is to foster and develop knowledge and awareness of scientific trends and health issues in food science, technology and nutrition in a global context. The programme provides you with a comprehensive knowledge and understanding of global food issues, international trends and food problems, particularly in the context of the increasing globalisation of the food industry. It also highlights on-going problems and concerns with regard to food safety, nutrition and environmental issues. In addition, the programme enhances your professional competencies, taking cognisance of management and ethics.

The course is jointly organised by four European partner institutions:
- KU Leuven, Campus Ghent, Belgium (coordinator)
- Dublin Institute of Technology, Ireland
- Universidade Católica Portuguesa, Portugal
- Hochschule Anhalt, Germany

The programme is organised in a modular format. Candidates are required to undertake six compulsory core modules, three of which are offered at the Dublin Institute of Technology and three at KU Leuven Campus Ghent. Candidates also select four optional modules from the listing. The optional modules are offered by the partner institutes with the strongest research and expertise in the area addressed in that module.

The professional competence semester and the master's thesis can be completed at any of the four partner institutes, depending on the subject area, or at one of the associated partner institutes. This gives students the opportunity to travel to different European countries, expand their academic knowledge through exposure to different perspectives, gain intercultural communication skills, and encounter new cultures and people.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | | Gent

European Master of Food Science, Technology and Nutrition (Erasmus Mundus)

Technologiecampus Gent, Gent