European Studies (research)

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over European Studies (research). Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je European Studies (research) kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire masterstudie European Studies (research) is gericht op de internationale dimensies van beleid, bestuur en administratie. De focus ligt op de macht, invloed, bestuur en cultuur van de Europese Unie en andere internationale organisaties. Het betreft een interdisciplinaire studie: een combinatie van politicologie, geschiedenis, internationale betrekkingen, economie en culturele studies. De master biedt drie tracks: European International Politics, European Politics and Administration en Europe from a global perspective.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
9.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.7
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
9.4
Aantal eerstejaars studenten
13
Eerstejaars vrouw (%)
61.5 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Opleiding in beeld

Wo | Master | Voltijd | Taal en Communicatie | Maastricht

European Studies (research)

Maastricht University, Maastricht