Europese Studies

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Europese Studies. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Europese Studies kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bachelorstudie Europese Studies is gericht op onderzoek naar vormen van Europese eenheid en diversiteit zoals die naar voren komen in de literatuur en geschiedenis. Niet alleen besteed je aandacht aan de Europese natie- en staatsvorming, de cultuur- en ideeëngeschiedenis en de Europese integratie, maar ook aan Europese talen en de daarbij behorende culturen en cultuurgeschiedenis, de Europese economie en het Europees recht. Je leert denken en werken in de talen, ideeën en structuren van het huidige Europa, zodat je kunt deelnemen aan de Europese ontwikkeling.

Toelatingseisen

Voor bepaalde opleidingen gelden afwijkende toelatingseisen.

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
5.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.7
Aantal eerstejaars studenten
457
Eerstejaars vrouw (%)
53.8 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Taal en Communicatie | Amsterdam

Europese Studies

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam

Opleiding in beeld

Wo | Bachelor | Voltijd | Taal en Communicatie | Maastricht

European Studies

Maastricht University, Maastricht