Food technology

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Sector

De master richt zich op alle aspecten van de levensmiddelentechnologie. Aangezien dit een zeer breed gebied is, kent de opleiding verschillende specialisaties: productfunctionaliteit, procesontwerpen, productontwerpen, levensmiddelenbiotechnologie, levensmiddeleninnovatie & management, zuivelkunde en European masters in food studies.

De laatste is een Europese specialisatie met een beperkt aantal plaatsen. Afhankelijk van je specialisatie verdiep je je in bepaalde aspecten van de levensmiddelentechnologie. Je ontdekt bijvoorbeeld uit welke componenten levensmiddelen en ingrediënten bestaan en wat hun eigenschappen zijn. Je bestudeert de structuur van een levensmiddel en hoe veranderingen hun functie beïnvloeden. Of je verdiept je in het productieproces van levensmiddelen en alles wat daarbij komt kijken: van controle tot kwaliteit en houdbaarheid. Ook kun je kiezen je te richten op het ontwerpen van nieuwe levensmiddelen of het bestuderen van de daarbij betrokken processen en mechanismen.

Deze master wordt aangeboden door de Wageningen Universiteit en wordt in het Engels gegeven.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0