Geoinformation Science and Earth Observation (MSc)

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Geoinformation Science and Earth Observation (MSc). Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Geoinformation Science and Earth Observation (MSc) kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De postinitiële masterstudie (wo) Geoinformation Science and Earth Observation is gericht op professionals die academische kennis missen in hun huidige of toekomstige werk. Tijdens de studie verkrijg je kennis over Geographic Information Systems, Earth Observation en de relatie met de aarde en met de gebruiker van die programma's. Daarnaast leer je academische vaardigheden zoals een kritische houding, het leren van wetenschappelijk onderzoek doen en het presenteren van onderzoek. Je sluit de studie af met je eigen onderzoek.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
6.8
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.6
Gemiddeld aantal werkuur per week
34
Gemiddelde maandsalaris
700
Baankans binnen vakgebied (%)
80.6 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
51.4 %
Tevredenheid studiekeuze (%)
68.6 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | Aarde en Milieu | Enschede

Geo-information Science and Earth Observation

Universiteit Twente, Enschede