Mediastudies

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Mediastudies. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Mediastudies kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire masterstudie Mediastudies richt zich op journalistiek en media. Het veranderende medialandschap staat centraal in de studie. Tijdens de studie leer je om kritisch na te denken over de rol van de journalistiek, met aandacht voor zowel praktische vaardigheden als academische kennis. Uiteindelijk zul je in staat zijn om journalistieke producten te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd Duaal
Algemeen oordeel
8.2 8.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.4 8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9 9.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.3 7
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.7 7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
8.3 8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.4 5.7
Aantal eerstejaars studenten
29 32
Eerstejaars vrouw (%)
65.5 % 75 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | Kunst en Cultuur | Groningen

Mediastudies

Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

Wo | Master | Duaal | Kunst en Cultuur | Amsterdam

Mediastudies

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam