Melkveehouderij

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Melkveehouderij. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Melkveehouderij kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De hbo associate degree Melkveehouderij leidt via een verkort traject op tot melkveehouder. Het moderne melkveehouderijbedrijf wordt steeds groter. Er moet tegen een scherpe kostprijs worden geproduceerd binnen een strakke regelgeving. Je leert hoe je moet managen (praktische inslag) en waarom je het op deze manier doet (theoretische achtergrond). In het eerste jaar keer je de melkveehouderij binnenstebuiten. Het tweede jaar staat vooral in het teken van het operationeel en tactisch management.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
6.9
Aantal eerstejaars studenten
42
Eerstejaars vrouw (%)
31 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Associate degree | Voltijd | Aarde en Milieu | Leeuwarden

Melkveehouderij

Van Hall Larenstein, Leeuwarden