Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De hbo bachelorstudie Oefentherapie Mensendieck richt zich op de methode waarbij je mensen leert gezond te bewegen. Je werkt zowel met gezonde mensen als met mensen die klachten hebben. Je leert hoe je gezonde mensen advies kunt geven over gezond bewegen tijdens werk, hobby en sport. Als je werkt met mensen met klachten dan ben je een houdings- en bewegingstherapeut die door inleving in de problematiek van de patiënt een beeld probeert te krijgen van zijn/haar klachten. Je leert hoe je tijdens de behandeling relevante informatie kunt verzamelen, om inzicht te kunnen geven in de uiting van de klachten en het klachtgedrag, om vervolgens iemand te begeleiden naar een gezonde manier van bewegen.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
7.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
6.9
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7
Aantal eerstejaars studenten
61
Gemiddeld aantal werkuur per week
30.8
Baankans binnen vakgebied (%)
75.4 %
Eerstejaars vrouw (%)
44.3 %
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
22.5 %
Tevredenheid studiekeuze (%)
62.1 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Bachelor | Voltijd | Gezondheid | Amsterdam

Opleiding tot Oefentherapeut

Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam