Plantenwetenschappen

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Plantenwetenschappen. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Plantenwetenschappen kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire bachelorstudie Plantenwetenschappen is gericht op het ontwikkelen van methoden voor de productie van planten en gewassen. Je bestudeert alle facetten van het gebruik van planten door de mens: planten als voedsel, als brandstof, als genotmiddel, voor de sier of als grondstof voor medicijnen. Je combineert daarbij uiteenlopende disciplines als biologie, technologie en economie. Actuele maatschappelijke thema's als biotechnologie, gezond voedsel, allergieën, de relatie tussen natuur en landbouw, het behoud van biodiversiteit en klimaatverandering spelen een grote rol.

Toelatingseisen

C&M
met Biologie, Natuurkunde en Scheikunde
E&M
met 2 uit Biologie, Natuurkunde en Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
9.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
9
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
7.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
7.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.8
Aantal eerstejaars studenten
90
Eerstejaars vrouw (%)
46.7 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Bachelor | Voltijd | Aarde en Milieu | Wageningen

Plantenwetenschappen

Wageningen University & Research, Wageningen