Stochastics and Financial Mathematics

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Stochastics and Financial Mathematics. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Stochastics and Financial Mathematics kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De universitaire masterstudie Stochastics and Financial Mathematics is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op processen die aan variatie onderhevig zijn. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in kansberekening en statistiek. Stochastiek speelt hierbij een belangrijke rol. Een voorbeeld van een financieel wiskundige toepassing is het bepalen van de prijzen van opties.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Algemeen oordeel
8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.7
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8
Aantal eerstejaars studenten
9
Eerstejaars vrouw (%)
33.3 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2021

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | Exact en Informatica | Amsterdam

Stochastics and Financial Mathematics

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam