Type and Media

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Type and Media. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Type and Media kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector
De hbo masterstudie Type en Media is een éénjarige studie die studenten de mogelijkheid biedt, zich te verdiepen in een type design voor verschillende media. Dit betreft niet alleen afdruk-, maar ook voor film, televisie, video en interactieve media. De vele aspecten van het type design in relatie tot typografie voor verschillende media, worden behandeld in verschillende opdrachten. Deze opdrachten zijn zowel praktisch als theoretisch en in sommige gevallen in samenwerking met de media-industrie. De persoonlijke motivatie van de student staat op de eerste plaats, maar ook samenwerking met andere studenten is van fundamenteel belang.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
9.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
9.3
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.5
Aantal eerstejaars studenten
12
Eerstejaars vrouw (%)
50 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2022

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Master | Voltijd | Kunst en Cultuur | Den Haag

Type and Media

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag), Den Haag

Open dagen bij deze studie

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) - Den Haag

26
nov
KABK Open Dag 26 nov 2022 (online)
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Hogeschool der Kunsten Den Haag) - Den Haag

26
nov
KABK Open Dag 26 nov 2022 (fysiek)
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00