Rechten en Plichten

Gepubliceerd op: 18-03-2010

Wanneer je een huurcontract hebt ondertekend, kun je aanspraak maken op de rechten van huurder. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar op straat gezet worden. De beëindiging van het huurcontract is namelijk aan een aantal regels gebonden.

Uiteraard zitten aan het contract ook verplichtingen. Zo moet je op tijd de huur betalen, geen overlast veroorzaken, je gedragen als afgesproken en goed voor de woonruimte zorgen; klein onderhoud regel en betaal je zelf. Het is handig om bij het betrekken van de kamer een lijstje en foto's te maken van de kamer. Hiermee weet je precies hoe de kamer eruit zag en er weer uit hoort te zien als je vertrekt.

Einde contract
Er zijn zes redenen waarom een verhuurder het huurcontract kan beëindigen:

1. Je betaalt de huur niet op tijd of gedraagt je niet zoals afgesproken; 
2. De verhuurder heeft de ruimte zeer dringend zelf nodig. In zo'n geval moet de verhuurder voor vervangende woonruimte zorgen. De rechter bepaalt dit. 
3. Het pand waarin je woont voldoet niet aan het bestemmingsplan en de verhuurder wil dat gaan veranderen. Hij gaat het pand in de toekomst volgens het bestemmingsplan gebruiken en daardoor kan jij je woonruimte kwijtraken;
4. Je weigert een redelijk aanbod van de verhuurder om de woning te verbeteren. Het aanbod van de verhuurder mag niet in verband staan met de huur die je betaalt of servicekosten.
5. Je hebt de kamer voor een bepaalde tijd gehuurd en die is voorbij.
6. Bij hospitakamers mag de huur de eerste 9 maanden zonder opgaaf van reden worden opzegd.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...