Wageningen

Nederland
 

Wageningen wordt ook wel de 'Groene Kennisstad' genoemd. Dat is niet gek met al die onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van agro- en ecokennis. In Wageningen weten ze precies wat voor weer het wordt en zjin de op de hoogte van de nieuwste tropische diersoorten. Hoewel het de kleinste studentenstad van Nederland is, liegt de verhouding er niet om: 1 op de 5 inwoners is student.

Dit in verhouding grote aantal studenten geeft een aparte sfeer aan de stad. Studentenvoorzieningen zijn dan ook goed geregeld. Zo kun je er veel sporten beoefenen, waaronder kaatsen, frisbeeën, atletiek en rugby. Van de studenten van Wageningen Universiteit heeft 60 procent een voordelige sportkaart. Bang dat je nog lang bij je ouders moet blijven wonen vanwege kamernood? Nergens voor nodig; de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen beheert een groot aantal kamers in de stad.

 

En ook voor een leuke kroeg kun je gewoon in de stad terecht. In het centrum wemelt het van de kroegjes en goedkope eethuisjes. Als eerstejaars leer je de stad goed kennen tijdens de Algemene Introductie Dagen (AID). Net buiten de stad kun je je hart ophalen in de uiterwaarden, de bossen en het Binnenveld. In Wageningen zelf kun je winkelen in het kleine centrum en 's avonds is dit ook de ontmoetingsplaats voor het uitgaans publiek.

Algemeen

 
Aantal Bioscopen 3.0
Aantal kroegen 23.0
Studentenaantal 8087
Inwoneraantal 37049

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 3.5
De horecavoorzieningen in je studiestad 3.8
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.0
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Wageningen

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Wageningen?

(6) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Wageningen?

(109) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Wageningen?

(97) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...