Ravi de Jong

13 blogartikelen

Gezondheid en Lifestyle

Over mij

Ik zit in 5 havo en volg speciaal onderwijs omdat ik autisme heb. Daarom doe ik mijn examenjaar in 2 jaar. Ik ben graag creatief bezig en hou ontzettend van planten, lezen en schrijven! Ik ben van plan de studie Biologie en medisch laboratoriumonderzoek te doen om forensisch laborant te worden.

Mijn blogs

CV en Solliciteren|2 apr 2024

Waarom vrijwilligerswerk een positieve toevoeging is op je cv

Wanneer je op een baan solliciteert, wil een potentiële werkgever weten wat voor werkervaring je hebt. Vaak denken mensen alleen niet aan vrijwilligerswerk. In deze blog vertel ik waarom het juist een positieve toevoeging is!

Tips|22 feb 2024

Spreekangst overwinnen doe je zo!

Er staat een presentatie voor de deur en je staat stijf van de zenuwen. Veel studenten hebben last van spreekangst en herkennen de problemen, maar waarom heb je last van spreekangst en hoe overwin je dit? Wij vertellen je het in dit blogartikel.

Gezondheid en Lifestyle|16 jan 2024

Wat is overprikkeling en tips bij overprikkeling

Overprikkeling is erg vermoeiend en kan behoorlijk overweldigend zijn. Wij helpen je graag met onze tips, zodat je hier beter mee om kan gaan.

Wonen op kamers|21 dec 2023

Deze kamerplanten zijn perfect voor jouw studentenhuis!

Vind jij jouw studenten kamer/huis ook zo saai en wil je er wat aan doen? Ik geef je namelijk tips over welke kamerplanten je het best kan kopen voor in jouw studentenkamer/huis om het een beetje op te fleuren!

Tips|12 dec 2023

Zo bereid je je voor op een mondeling

Wist je dat je een grotere kans hebt om te slagen voor je mondeling examen dan voor je schriftelijk examen? Je moet je natuurlijk wel goed voorbereiden, maar wij zijn er om je daarmee te helpen met wat tips! 

Gezondheid en Lifestyle|20 nov 2023

Mag je voor het eerst stemmen? Hier moet je aan denken!

De verkiezingen zitten er weer aan te komen en dat betekent dat je moet gaan stemmen. Het kan zijn dat je voor het eerst mag stemmen en dat kan best spannend zijn. Maar geen zorgen in dit blogartikel vertel ik je alles waar je aan moet denken!

Gezondheid en Lifestyle|16 nov 2023

Het speciaal onderwijs is helemaal niet zo speciaal

Als ik vertel dat ik op een school voor voorgezet speciaal onderwijs (VSO) zit krijg ik vaak gekke reacties. De eerste associatie is namelijk ''agressie problemen'' . Dat is echter niet het geval. Het speciaal onderwijs is helemaal niet zo speciaal, en ik vertel je waarom!

Gezondheid en Lifestyle|28 sep 2023

Alles wat je moet weten rondom pride!

In juni wordt Pride groots gevierd met boottochten, kleurrijke vlaggen en gezelligheid in bars. Maar waarom is het vieren van pride nou zo belangrijk en wat betekent het voor de mensen in de LHBTI+ gemeenschap? Wij vertellen je het!

Geld en werk|10 aug 2023

Yes, de basisbeurs is terug! Dit is alles wat je moet weten

Goed nieuws, de basisbeurs komt terug! Maar wat is het nou precies? In dit blogartikel leggen we je alles uit.

Gezondheid en Lifestyle|20 jul 2023

FOMO: Wat is het en hoe ga je ermee om?

Heb jij last van angst als je iets mist of als je bijvoorbeeld dat ene feestje overslaat? Dan kan je wel eens last hebben van FOMO: Fear Of Missing Out. In dit blogartikel leggen we uit wat het is en hoe je er mee om gaat.

Examen en Huiswerk|28 apr 2023

Hoe maak je een goede examenplanning?

Door een planning krijg je structuur en overzicht en daardoor ontstaat er rust in je hoofd. Blijkt uit ervaring dat je geen haalbare planningen kan maken? In dit artikel leggen wij je uit hoe dit wel gaat lukken.

Gezondheid en Lifestyle|20 apr 2023

Koningsdag 2023: Wat is er allemaal te doen?

Dit jaar is Koning Willem-Alexander 10 jaar aan de macht, dus er is een groot feest om te vieren! Wat ga jij doen op Koningsdag? We geven je 5 tips!

Tips|29 mrt 2023

De nieuwe hype: Booktok en leuke leestips voor je lijst

Je kent het vast wel, verplicht lezen voor je lijst. Maar hoe kies je nou een leuk boek uit de lijst? Wij geven je een paar leuke leestips en praten je bij over Booktok