Kim geniet in Curaçao ondanks alle problemen

Geschreven door: Kim Tijssen
Op: 21 jun 2022
Buitenland en Tussenjaar

Kim onderbrak haar studie om drie maanden naar Curaçao te gaan. Ze heeft een nieuw baantje bij een surfschool. Met haar huisgenoten staat ze iedere dag weer voor nieuwe verrassingen.

 

Storm op Curaçao

Het stormt op Curaçao. Dat betekent geen mensen op het strand en dus geen werk. Het is even schakelen, want wat doe je op een tropisch eiland met regen? Niet zo veel. We wachten met een wijntje aan de bar tot het weer beter wordt. Gelukkig hoeven we geen lange broek aan, want het is hier nog steeds 30 graden. 

 

Koningsdag

Koningsdag werd, ook hier op Curaçao, groots werd gevierd. Onze straat was versierd met oranje vlaggen en overal door de stad was er feest en muziek. Helaas was de ochtend erna minder leuk, want ineens zaten we zonder stromend water. Onze onderbuurman bleek de waterkraan afgesloten te hebben na een lekkage.

 

Bijzondere dagen op werk

Geen dag is hier hetzelfde. Van lange wandelingen en snorkeltochten tot dinertjes bij een mooi uitkijkpunt. Na het slechte weer werkte ik weer hard op het strand en het gaat steeds beter. Ik heb zelfs twee bruiloften mogen draaien. Wat een beleving! De hele avond voorzag ik de geliefden en hun familie en vrienden van drankjes en een gezellig praatje.

 

Hoog bezoek

Ondertussen zijn mijn ouders ook een weekje op bezoek geweest en heb ik ze het hele eiland laten zien. Het was erg gek, maar ook ontzettend leuk om ze weer te zien na al die weken. Wel even moeilijk toen ze weer weg gingen.

 

Een nieuwe baan

Na een leuke middag bij een surfschool, besloot ik hier te solliciteren. De sfeer was zo fijn, hier wil ik iedere dag wel zijn. Toen ik het verlossende telefoontje kreeg was ik ontzettend blij. Ik mocht drie keer mee oefenen en daarna suptours geven door de mangroves. Ook heb ik geopperd om voor het bedrijf de social media op te pakken. Hier ga ik binnenkort mee aan de slag. Ik kan niet wachten! 

 

Alles kapot

In ons huis staan we iedere dag voor nieuwe verrassingen. Afgelopen week vloog ineens alle stroom eruit, omdat onze kookplaat te veel stroom verbruikte. De opladers van onze telefoons sneuvelden, net als de blowers. Volgens onze huisbaas wordt ‘het allemaal opgelost’. Vervolgens kreeg ik een appje dat we een tweede koelkast kregen. Superfijn, alleen: op welke stroom? We zijn ondertussen vijf dagen verder en de koelkast staat in de woonkamer, maar is nog niet aangesloten. Zondag kregen we een appje dat onze onderbuurman een scheur in zijn plafond heeft. Als wij vragen of we mogen zien onder welke kamer de scheur zit, krijgen we naar ons hoofd dat hij een rechtszaak gaat beginnen en dat wij moeten opdraaien voor alle kosten van zijn kapotte huis. Lekker gezellig.    

 

Het blijft gezellig!

Als kers op de taart viel vanochtend mijn slaapkamerdeur in het slot achter me. Ik moest in mijn ondergoed aankloppen bij mijn huisgenoten of er iemand een broek en schoenen voor mij had, zodat ik mijn reservesleutel bij de duikschool kon ophalen. Vandaag zou de wifi in ons huis worden gemaakt, maar helaas. Gelukkig is de sfeer nog steeds gezellig en zijn we dankbaar voor de dingen die we wél hebben. Dat leer je hier wel!

Over Kim Tijssen

Als lid van de scholieren- en studentredactie schrijf ik over alles wat te maken heeft met de eerste stap na de middelbare school.