De beste budget studentenrecepten

Geschreven door: Linn Siewertsen
Op: 13 jun 2023
Wonen op kamers

Wij uitwonende studenten hebben het er maar zwaar mee: het avondeten. Voorheen stond er elke avond rond 18:00 uur een heerlijke warme maaltijd klaar op tafel. Tegenwoordig gaat dit wel anders: we moeten zelf aan de slag! Een studentenmaaltijd moet eigenlijk maar aan drie voorwaarden voldoen. Het moet lekker, snel en goedkoop zijn! In dit artikel zet ik de vijf populairste, lekkerste, goedkoopste en snelste recepten op een rijtje. Hup die keuken in!

Pasta pesto

Ik start gelijk met een knaller en misschien wel hét studentenrecept van Nederland: pasta pesto. Iedereen maakt hem anders maar mijn versie vereist maar drie* ingrediënten en staat echt binnen een kwartier op tafel! Je hebt nodig: pasta, en potje pesto en cherrytomaatjes. De rest spreekt eigenlijk voor zich. Je kookt de pasta in zo’n elf minuutjes gaar en die giet je af. Je voegt daarna wat lepels pesto en de gesneden tomaatjes toe. Et voilà!

*Mocht je de pasta iets “luxer” willen maken dan kun je wat kookroom verwarmen en daar de pesto bij doen. Dan krijg je een romige pasta!

Nasi

Het tweede recept van vandaag is een heerlijke nasi. Je hebt uiteraard rijst nodig maar verder ligt de keuze bij jou. Je kunt een zak voorgesneden groenten en een nasi-mix halen. Dit is lekker makkelijk en vrij goedkoop! Je kunt er ook voor kiezen om een losse ui, prei en wortel te halen en wat kruiden naar smaak toe te voegen. Ik kan je niet garanderen dat je dan nog steeds officieel nasi staat te maken maar het smaakt vast goed! Als je nog wat budget over hebt kun je ervoor kiezen om satésaus en een eitje toe te voegen. Alles wat je overhoudt vries je gewoon in. Zo kan je er de rest van de week van eten!

Wraps

Wraps zijn één van mijn favoriete dingen om te eten. Dit komt vooral door de oneindige mogelijkheden die je hebt! Speur de supermarkt af naar het goedkoopste vlees wat je kunt vinden en neem dat mee naar huis. * Trek vervolgens wat verloren groenten uit je koelkast. Dit mag echt van alles zijn! Wortel, tomaat, sla, komkommer, broccoli, ui, het maakt echt niet uit! Maak de wrap af met je favoriete saus (of degene die je in huis hebt) en smullen maar!

*De jumbo heeft soms euroknallers waardoor je twee kipschnitzels koopt voor één euro!

Pastasalade

Mijn pastasalade is niet de allergoedkoopste maar wel een goede investering. Je kunt er namelijk meerdere keren van eten en hij is perfect voor op een warme dag! Dit heb je nodig: pasta, pesto, gebakken spekjes, (zongedroogde) tomaatjes, komkommer, rucola en pijnboompitjes. Je bakt de pijnboompitjes even bruin en dan ben je er klaar voor. Eigenlijk gooi je alles behalve de rucola gewoon samen in een grote bak met een scheutje olijfolie en dit meng je dan. Je mengsel doe je in een bakje met de rucola eroverheen en dat was het. Eet smakelijk!

Macaroni

Dit is een macaroni die ik als kind veel gegeten heb. Nu als student is het gerecht weer mijn leven ingekomen. Het gerecht is supersnel klaar en ook echt heel erg lekker. Je hebt nodig: macaroni, ui, champignons, paprika/prei, en ham blokjes. Je kookt de macaroni en bakt de rest lekker bruin. Als de macaroni klaar is voeg je alles samen. Als saus kun je de macaroni afmaken met curry, ketchup of chilisaus. Een heerlijke klassieker!

Over Linn Siewertsen