Linn Siewertsen

28 blogartikelen

Wonen op kamers

Over mij

Hoi! Mijn naam is Linn en ik ben momenteel 18 jaar oud. Ik woon op kamers in Leeuwarden en studeer daar social work :) Al van jongs af aan hou ik enorm van schrijven! Het begon met verhaaltjes en gedichtjes, maar nu waag ik me ook aan essays, betogen en natuurlijk blogs! Op TKMST schrijf ik over alle aspecten van het studentenleven en geef ik veel tips. Wie weet vind jij een leuke vervolgopleiding, je nieuwste Netflix serie of een gouden tip in één van mijn artikelen ;)

Mijn blogs

Wonen op kamers|3 nov 2023

Waarom goede huisgenootjes zó belangrijk zijn!

Zo’n 44% van de Nederlandse studenten woont op kamers met huisgenootjes. Een goede band met je huisgenootjes is erg belangrijk. Wij vertellen je in dit artikel waarom!

Gezondheid en Lifestyle|26 okt 2023

5x Must see Netflix films

Is je sociale batterij op en heb je gewoon even zin in helemaal niks? Dan is het echt héér-lijk om even een avondje te Netflixen in bed. Wij geven je 5 tips voor films die je echt moet zien!

Studiekeuze maken|24 okt 2023

Is de opleiding Social Work iets voor jou?

Ben jij sociaal? Geef je goed advies en zoek je een brede studie? Dan is er een grote kans dat je bij de hbo opleiding Social Work uitkomt! Maar wat houdt de opleiding precies in? Ik studeer het zelf en ik zal het je vertellen!

Wonen op kamers|26 sep 2023

Zo geef je jouw studentenhuis een budget make-over

Vaak zien studentenhuizen er niet heel denderend uit, en dat is zonde. Het kan namelijk wel erg gezellig zijn! Ik geef je vijf budgetproof ideeën waarmee jij je studentenhuis een make-over kan geven!

Tips|21 sep 2023

Must have studenten apps deel 2

Er zijn er talloze apps ontwikkeld om het studentenleven wat makkelijker te maken. In deel één van deze serie zette ik er al een paar op een rijtje. Deze keer: deel 2 van handige apps voor studenten!

Studeren en Studentlife|14 sep 2023

Waarom lezen zo belangrijk is

Er zijn nog maar weinig jongeren die echt genieten van lezen. Want waar is lezen nou eigenlijk goed voor? Linn geeft je vijf redenen waarom lezen zo belangrijk is!

Tips|29 aug 2023

5x must see Netflix series

Een heerlijke manier om even te ontspannen na een intense toetsweek of een stressvolle deadline is natuurlijk door een serie te bingen. Wij geven je 5 tips!

Wonen op kamers|24 aug 2023

Als jij je alleen voelt op kamers moet je dit doen!

Een heel groot deel van op kamers wonen is echt superleuk. Toch zijn er ook een aantal nadelen! Eén daarvan is het eenzame gevoel wat je eraan over kunt houden. Ik geef je daarom tips over wat je hieraan kan doen!

Wonen op kamers|13 jul 2023

Geld besparen met Too Good To Go

Altijd op zoek naar manieren om geld te besparen? Vandaag vertellen we je alles over hoe je voedselverspilling tegen kan gaan met Too Good To Go!

Studeren en Studentlife|11 jul 2023

Must have studenten apps

Moeite met leren of zit je krap bij kas? Er zijn een aantal apps ontwikkeld die enorm handig zijn bij deze problemen. Wij zetten ze op een rijtje voor je!

Buitenland en Tussenjaar|29 jun 2023

Zo spaar je geld voor de zomervakantie

Heel veel leuke activiteiten op de planning deze zomer waar je nog even wat geld voor bij elkaar moet rapen? Wij geven je een aantal spaartips!

Wonen op kamers|1 jun 2023

Zo verduurzaam jij jouw studentenhuis!

Het is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp: duurzaamheid. Om als studenten ook ons steentje bij te dragen geef ik je tips hoe je jouw studentenhuis kan verduurzamen!

Buitenland en Tussenjaar|27 jun 2023

5 leuke citytrips in eigen land!

De zomer komt er weer aan! Citytrips zijn een leuk alternatief waar je niet zoveel geld voor nodig hebt. Ik geef jou dé inspiratie voor jouw volgende citytrip in eigen land!

Wonen op kamers|13 jun 2023

De beste budget studentenrecepten

Een studentenmaaltijd moet eigenlijk maar aan drie voorwaarden voldoen. Het moet lekker, snel en goedkoop zijn! In dit artikel geef ik je vijf smakelijke tips.

Studeren en Studentlife|8 jun 2023

Met deze studentenkortingen leef je een stuk goedkoper!

Wij studenten zijn noodgedwongen om een soort financiële masterminds te worden. Er zijn verschillende kortingen waar jij als student gebruik van kunt maken. Ik heb er vijf op een rijtje gezet!

Studeren en Studentlife|25 mei 2023

Tips voor het vinden van dé perfecte bronnen

Moet je binnenkort een verslag schrijven waarvoor je dé perfecte bronnen voor moet vinden? Wij geven je tips!

Tips|18 mei 2023

Dé gouden tip bij een conflict!

Het uiten van je emoties en ontevredenheid is belangrijk om onderwerpen bespreekbaar te maken. We geven je dé gouden tip om te communiceren zonder dat er een conflict onstaat!

Studeren en Studentlife|4 mei 2023

Activiteiten naast je studie: dit zijn de mogelijkheden!

Sommige studenten houden naast de studie-uren wekelijks veel tijd over. Deze vrije tijd biedt een mooie kans om je verder te ontwikkelen als opkomend professional. Lees jij verder over alle mogelijkheden?

Studeren en Studentlife|2 mei 2023

De top 5 uitspraken van alle leraren. Herken jij ze?

Er zijn een aantal opmerkingen waarvan de hele klas begint te zuchten. Vandaag zet ik de vijf irritantste uitspraken op een rijtje. Zucht jij met me mee?

Geld en werk|19 apr 2023

Dit zijn de studies met de hoogste startsalarissen

Bij het kiezen van een studie moet je vooral kijken naar wat je leuk vindt, maar toch speelt je salaris ook een rol. Na welke studie ga jij nou lekker cashen? Wij vertellen je het!

Wonen op kamers|4 apr 2023

Wonen in een microhuisje

De huizenmarkt is één groot drama, help! Sinds kort is er een nieuw initiatief opgedoken in het nieuws: tinyhouses, ook wel: microhuisjes!

Wonen op kamers|23 mrt 2023

Leren hospiteren!

Wil jij volgend jaar op kamers voor je studie? Dan kan het hospiteren vast beginnen! Wij geven jullie vijf tips die jou helpen bij het bemachtigen van dé perfecte kamer.

Studeren en Studentlife|16 feb 2023

De overstap van het vwo naar het hbo

Na het behalen van je vwo-diploma zijn er veel wegen die je kan bewandelen. We bereiden je graag voor op de overstap van het vwo naar het hbo!

Studiekeuze maken|6 dec 2022

Wil jij advocaat worden?

Het beroep advocaat is een van de populairste beroepen. Hoe word je advocaat en wat houdt het beroep in? Kun je ook advocaat worden met hbo?

Studiekeuze maken|4 okt 2022

Vijf tips om jouw definitieve studiekeuze te maken

In de bovenbouw word je overspoeld met informatie over vervolgopleidingen. Dit kan de keuze lastig maken. Linn geeft tips zodat jij de knoop doorhakt.

Geld en werk|28 jun 2022

Met deze leuke bijbaantjes kom jij de zomer goed door!

Jouw zomervakantie is al begonnen of hij begint bijna. Een perfect moment om bij te verdienen. Hier de zeven leukste bijbaantjes voor jou op een rij.

Studiekeuze maken|

Studiekeuze maken? Kijk deze series!

moeilijk. Wist je dat Netflix en andere streamingsdiensten jou kunnen helpen? Al kijkend kom je meer over het onderwerp te weten!

Geld en werk|25 mei 2022

Supermarktangst! Wat is het en wat doe je eraan?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: veel jongeren hebben last van supermarktangst. Als je een supermarkt binnenstapt, breekt het zweet je uit.