Interior Architecture

Niveau
Graad
Sector
De hbo masterstudie Interior Architecture is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De studie is gericht op het gebied van retail evenals contemporaine winkelbeleving en positioneert zich op het grensvlak van architectuur en merkcommunicatie (branding). Je wordt gestimuleerd om te reflecteren op je eigen ontwerppraktijk door met docenten kritisch te communiceren over de strategische, conceptuele en ethische parameters van het architectonische ontwerpproces. Het beroep van retail designer heeft zich in de 21ste eeuw ontwikkeld tot een hoogwaardige en multidisciplinaire architectuurdiscipline die focust op interieurontwerpen die "de moeite waard zijn" in termen van zowel conceptontwikkeling, trendanalyse als duurzaamheid. Je wordt in en door de studie dan ook vertrouwd gemaakt met de complexiteit van de eigentijdse retail ontwerpdiscipline, een professie die start met een strategische analyse van de merkidentiteit en pas eindigt bij de openstelling van de winkel met inbegrip van visuele communicatie, visuele semiotiek en 'visual merchandising'.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze studie?

Voltijd
Algemeen oordeel
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
9.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
-
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
8.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
-
Aantal eerstejaars studenten
8
Eerstejaars vrouw (%)
87.5 %
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2023

Waar kan ik dit studeren?

Hbo | Master | Voltijd | Kunst en Cultuur | Rotterdam

Interior Architecture

Hogeschool Rotterdam, Rotterdam