Accountancy

Hogeschool van Amsterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De opleiding Accountancy aan de HvA is een mooi startpunt voor een baan als assistent-accountant. Je verdiept je in Bedrijfsadministratie, Wiskunde, Auditing, Externe Verslaggeving en Belastingrecht De opleiding Accountancy is een mooi startpunt voor een loopbaan in de accountancy wereld. In de directe omgeving van de Hogeschool van Amsterdam zijn de vier grootste en vele andere accountantskantoren gevestigd. Tijdens je studie werk je in opdracht van accountantskantoren aan projecten met medestudenten, kun je er stage lopen én na de studie vinden veel studenten hier hun eerste baan. Naast vakkennis leren we je ook skills zoals communicatieve vaardigheden en het aannemen van een professionele beroepshouding. De studie is een solide basis als je door wilt groeien tot Registeraccountant (RA) of Accountant-Administratieconsulent (AA). Je volgt in de propedeuse hetzelfde studieprogramma als studenten van de opleidingen Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) en Finance, Tax and Advice. Je kiest bewust voor één van de drie opleidingen. Als je na het eerste jaar vindt dat Finance & Control of Finance, Tax and Advice beter bij je past, dan kun je zonder studievertraging overstappen en starten in het tweede jaar. Voorwaarde is dat je genoeg studiepunten hebt behaald.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Accountancy
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.3 7.9 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.9 7.2 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 7 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.8 7 -0.2
Totaalscore
6.6    
Toon meer

Adres:
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Inholland - Rotterdam

8
jun
(Online) Open avond deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00