Accountancy

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Als accountant ben jij hét financiële aanspreekpunt voor ondernemers en investeerders. Als gesprekspartner adviseer je over de regels en risico’s en draag je bij aan de toekomst van de onderneming. Je speelt straks een belangrijke rol in de financiële analyse van een bedrijf, zorgt voor controle op verslaglegging en geeft adviezen aan de directie. Je bent goed met cijfers en daarnaast kritisch en nieuwsgierig. Je hebt veel contact met klanten, collega’s en andere deskundigen. Als gesprekspartner neem je de leiding en adviseer je de ondernemer of ondernemende manager in het midden- en kleinbedrijf over de financiële administratie van een organisatie. Je gaat aan de slag met de jaarrekening, juridische vaardigheden en vermogensrecht, inkomstenbelasting en investeringen. Met je hbo-diploma op zak heb je een solide basis en kun je veel kanten op, bijvoorbeeld als assistent-accountant of controller bij een accountantskantoor, bedrijf of overheidsinstelling. Je kunt ook verder studeren om als accountant-administratieconsulent (AA) of als registeraccountant (RA) aan de slag te gaan.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Accountancy
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.5 7.9 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7.2 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.7 7 -0.3
Totaalscore
7.2    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Inholland - Rotterdam

8
jun
(Online) Open avond deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00