Accountancy

Windesheim

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Na je opleiding Accountancy weet je alles over de financiële cijfers van een organisatie. Je bent specialist in het interpreteren van cijfers en je adviseert het management over de bedrijfsvoering. Naast een controlerende functie, krijg je een steeds belangrijker wordende adviserende functie. Al vanaf het begin van je studie staan de specifieke beroepstaken centraal en krijg je vakken op het gebied van administratieve dienstverlening, fiscaliteit, controle en advies. Na je opleiding, en soms al tijdens je studie in de duale variant, werk je bijvoorbeeld in de openbare accountantspraktijk, een accountantsdienst van de overheid of bij een interne accountantsafdeling van een bedrijf. De meeste studenten beginnen hun carrière in de functie van assistent-accountant. In Nederland kennen we de registeraccountant en de accountant administratieconsulent. Met je diploma kunt je doorstuderen voor beide richtingen.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 54

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Accountancy
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.9 7.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.6 7.2 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.4 7 1.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3 7 0.3
Totaalscore
7.8    
Toon meer

Adres:
Campus 2
8017 CA Zwolle

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Inholland - Rotterdam

8
jun
(Online) Open avond deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00