Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Avans Hogeschool
Voor deze opleiding is een vastgesteld aantal plaatsen (een numerus fixus) beschikbaar en vindt een selectieprocedure plaats. Lees meer over numerus fixus.

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
DNA fascineert je. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek leer je welke informatie er in cellen zit. Als laborant draag je bij aan baanbrekend biomedisch of forensisch onderzoek. Met deze hbo laboratoriumopleiding buig jij je als biomedisch onderzoeker over onderzoeksvragen, zoals: hoe ontstaat kanker? Welke lichaamsreacties ontregelen cellen? Wat kun je eraan doen? Als forensisch laboratoriumexpert onderzoek je bewijsmateriaal bij schade en verwondingen. Of je spoort doping op in bloed. Als expert ontdek jij het antwoord op deze vragen. De opleiding tot laborant is breed en divers, net als het vakgebied. Kies je voor de major Biomedisch Onderzoek, dan leer je om experimenten uit te voeren. En krijg je inzicht in biologische processen. Doe je de major Forensisch Laboratoriumonderzoek, dan word je specialist in onderzoek naar bewijsmateriaal. Slaag je voor deze hbo-studie die biologie en chemie combineert, dan behaal je de titel Bachelor of Science. Door onze goede relatie met bedrijven en organisaties krijg je gastlezingen en actuele praktijkopdrachten. Ook heb je volop stage- en afstudeermogelijkheden in binnen- en buitenland. Onze studenten worden in de branche zeer gewaardeerd.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.3 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9 7.6 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.9 7.7 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.1 7.7 0.4
Totaalscore
8.1    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda