Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Heb jij een scherp oog en oor voor de verhalen van mensen en merken? Ben je creatief met tekst en beeld? Breng je met plezier mensen bij elkaar? Ben je gefascineerd door media en psychologie? Wil je graag organisaties adviseren hoe ze beter kunnen communiceren? Dan is de opleiding Communicatie iets voor jou! Organisaties staan voor grote uitdagingen. Een nieuw product promoten. Samenwerken met klanten, medewerkers en inwoners. Laten zien dat je goede dingen doet voor de samenleving. Maar hoe doe je dat in een tijd van mediahypes, kritische journalisten en vloggers, maatschappelijke discussies en elkaar snel opvolgende trends? Dat vraagt om steengoede communicatie-experts. Jij bent nodig! Onze opleiding Communicatie leidt je in vier jaar op tot die communicatie-expert. Een smart connector noemen we dat: een communicatieprof die zorgt dat mensen fan worden van een merk. Die goede campagnes, events en content – tekst, fotografie en video – produceert, voor online én offline. Die journalisten te woord staat. Die trends en discussies in de samenleving volgt en adviseert over de kansen en risico’s voor organisaties. Die samenwerkingen beter maakt, binnen en buiten organisaties. Daarvoor zorgen: dát vind jij een uitdaging. Rotterdam ligt aan je voeten: vanaf dag 1 werk je samen met opdrachtgevers uit de praktijk.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Communicatie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.8 8.2 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.5 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.8 7.6 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7 7.5 -0.5
Totaalscore
7    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam