Communication and Multimedia Design

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Ontwerp met Communication and Multimedia Design (CMD) digitale interactieve producten en diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken! Ben je een tikkie creatief, nogal digital minded en vind je het mooi om contact te hebben met veel verschillende mensen? Kom dan studeren bij CMD. Hoe verbeter je een muziek app zodat je nog makkelijker nieuwe muziek ontdekt? Hoe maken we online bankieren voor ouderen toegankelijker? En kan het wachten op een thuis bestelde pizza ook wat minder saai? Het zijn typische vragen voor studenten Communi­cation and Multimedia Design. De antwoorden vinden ze door op onderzoek uit te gaan, prototypes te testen en die samen met gebruikers te ontwikkelen. Digitale producten zijn enorm belangrijk geworden in ons dagelijks leven. Als CMD’er ontwerp je nieuwe digitale producten die iedereen moet kunnen gebruiken en die we straks niet meer kunnen missen. Word jij interaction designer, user experience (UX) designer of digital designer? Een actieve houding is een voorwaarde om bij CMD te studeren. Iets gek vinden? Dat begrip kennen veel CMD’ers helemaal niet. Jouw toekomstige medestuden­ten zijn open-minded, sociaal, zorgzaam en nieuwsgierig, ook naar de creatieve ideeën van anderen. Ze organise­ren uitjes naar toffe bedrijven, tekenen, fotograferen of oefenen met programmeren. Als CMD-student werk je in ontwerpstudio’s midden in de bruisende stad.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Communication and Multimedia Design
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.4 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.2 7.3 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.5 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.2 7.5 -0.3
Totaalscore
7.5    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam