Communication and Multimedia Design

Hogeschool Rotterdam
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De Rotterdamse opleiding Communication and Multimedia Design is mensgericht. Dat betekent dat tijdens het ontwerpproces van bijvoorbeeld webapplicaties, informatiezuilen en interactieve installaties de gebruiker voortdurend centraal staat. Voordat je begint met een ontwerp doe je uitgebreid onderzoek naar de gebruikersbehoeften en naar de omgeving waarin jouw interactieve ontwerp wordt toegepast. Tijdens het ontwikkelproces controleer je voortdurend of je voor je gebruiker ontwerpt. Ontwerpen is immers: testen, falen, herontwerpen, testen, bijstellen etc. Naast nieuwsgierigheid en creativiteit, moet je als CMD'er dus een flinke portie doorzettings- en incasseringsvermogen hebben. In Studio's en Labs werk je aan échte opdrachten. Onderdeel van het ontwerpproces is het bouwen van een prototype. Zo werkten eerstejaars aan de vraag hoe Lowlands de bezoekers van het festival gedurende het gehele jaar betrokken kon houden. De opleiding CMD daagt je uit jouw kennis, creativiteit en ontwerptalent in te zetten voor interactieve producten en diensten, die het leven en de omgeving van gebruikers veraangenamen of zelfs flink kunnen verbeteren.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 0
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 0

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Communication and Multimedia Design
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam