Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Tijdens de opleiding Finance & Control, ook wel Bedrijfseconomie genoemd, draait het om het optimaliseren van de financiële bedrijfsvoering en versterken van organisaties. Hierin is vooruitkijken en kritisch meedenken essentieel. Bij Finance & Control leer je om zakelijke prestaties inzichtelijk te maken voor het management van organisaties. We leren je om de juiste financiële (data) analyses te maken en deze begrijpelijk en overtuigend te presenteren, zodat er gedegen beslissingen gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan jaarcijfers, geldstromen, investeringen en het aantrekken van vermogen. Om te zorgen voor een optimale bedrijfsvoering leer je ook om bedrijfsprocessen te ontwerpen en te optimaliseren. Daarbij houd je rekening met klanten, collega’s, moderne communicatiemiddelen en informatiesystemen. De situaties waarmee je aan de slag gaat, zijn realistisch. Op die manier kun je ontdekken wie jij bent en waar jouw sterke punten liggen. Ook coachen we je actief op jouw beroepshouding en motivatie.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Finance & Control
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
6.8 7.7 -0.9
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.6 7.2 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
6.8 7.5 -0.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.9 7.5 -0.6
Totaalscore
6.3    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam