Finance, Tax and Advice

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Geef jij mensen graag advies bij hun financiële of fiscale zaken? En ben je communicatief sterk, analytisch én duik je graag diep in de cijfers? Volg dan de opleiding Finance, Tax and Advice. Tijdens de opleiding Finance, Tax and Advice leer je hoe je bedrijven en particulieren kunt helpen met hun financiële en fiscale zaken. Zo help je bijvoorbeeld een jong stel dat een lening nodig heeft voor de aankoop van een woning, een onderneming die meer wil weten over haar bedrijfsrisico’s. Ook kan je aan de slag als tax-analist bij een belastingadvies- of accountantskantoor, of bij de belastingdienst. De situaties waarmee je aan de slag gaat zijn realistisch. Op die manier kun je ontdekken wie jij bent en waar jouw sterke punten liggen. Ook ontvang je actieve coaching op jouw beroepshouding en motivatie. Het is essentieel dat je een gevoel voor cijfers hebt en dit ook op een duidelijke manier kan overbrengen op anderen. De adviezen die jij gaat geven zijn op basis van een analyse van een complex probleem. Je maakt een zorgvuldige afweging en denkt in de belangen van de klant. Hierom dien je goed te luisteren en weet je de wensen van de klant goed te analyseren. Jij ontwikkelt een vertrouwensrelatie met de klanten en partners.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Finance, Tax and Advice
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.3 8 -0.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.3 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.6 7 -0.4
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam